SOAPHORIA Ricínový olej 50 ml

3,50 €
do 3 - 7 dní

Tento bezfarebný, viskózny olej sa získava z ricínových bôbov. Obsahuje zvláštnu mastnú kyselinu ricínolejovú s mierne hydrofilnými vlastnosťami, tým skutočne napomáha rehydratovať pokožku so sklonom k vysúšaniu.

RICÍNOVÝ OLEJ

Tento bezfarebný, viskózny olej sa získava z ricínových bôbov. Obsahuje zvláštnu mastnú kyselinu ricínolejovú s mierne hydrofilnými vlastnosťami, tým skutočne napomáha rehydratovať pokožku so sklonom k vysúšaniu. Označuje sa ako olej s protivírusovými, antibakteriálnymi a protiplesňovými účinkami. Unikátne zloženie oleja ho predurčuje na využitie v kozmetike. Výborne poslúži proti bradaviciam, na ošetrenie pooperačných jaziev, bolestivé svaly i kĺby. Ocenia ho tí, ktorých trápia vrásky na tvári a krku. Vďaka svojmu zloženiu prospieva vlasom, riasam i nechtom. Pravidelné masírovanie oleja do oblasti nechtového lôžka vedie k získaniu zdravých, pevných a lesklých nechtov. Nanášaním na končeky rias navráti im stratenú pružnosť a pomôže ich k rastu. Obzvlášť sa hodí na suché končeky vlasov. Vlasový zábal s teplým olejom sa osvedčil pri starostlivosti o pokožku trpiacu na nadmernú tvorbu lupín.

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, RASTLINNÉ MASLO A OLEJOVÝ MACERÁT

Rastlinné oleje izolované z jadier, semien a plodov vybratých rastlín a olejnín produkovaných ekologickým hospodárstvom bez použitia chemických hnojív a postrekov sú vyrábané lisovaným za studena, t.j. maximálne do 35oC, čím sa zabezpečí zachovanie ich najvyššej kvality a jedinečných blahodarných účinkov. Biologicky najbohatšie sú oleje získané jednorazovým lisovaným, ktoré nazývame i panenskými olejmi. Podľa druhu, oleje obsahujú cca 98-95% triacylglycerolov (TAG) a 2-5% sprievodných látok, ako sú vosky, uhľovodíky (najmä skvalén), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karotén, vitamín E, minerálne látky, chlorofyl a iné. 

Rastlinné tuky, akými sú kakaové, bambucké či kokosové maslo a iné, ktoré sú pri bežnej izbovej teplote pevné sa získavajú pri zvýšenej teplote do 70oC už pri prvom lisovaní.

Olejové maceráty sa vyrábajú macerovaním za studena, t.j. vylúhovaním rastlín resp. jej časti vo hodnom olejovom nosiči (olivový, jojobový, slnečnicový olej a iné).  

Certifikované za studena lisované, nerafinované rastlinné oleje ako i maslá a olejové maceráty pestujú pokožku a dodávajú jej potrebnú výživu, posilňujú pokožku a podporujú jej prirodzenú ochranu. Zvlhčujú pokožku a zanechávajú ju hodvábne jemnú, pružnú a vláčnu. 

Bez sulfátov, parabénov, glykolov, živočíšnych tukov a ropných derivátov.

APLIKÁCIA

  • Telo a tvár: Primerané množstvo oleja či olejového macerátu naneste prstami na čelo, líca a bradu, ošetriť môžete krk, dekolt i pokožku celého tela. Jemne krúživými resp. klepavými pohybmi  vmasírujte do pokožky a nechajte vstrebať. 
  • Vlasy: Naneste olej pred umytím na vlasy a pokožku hlavy pre dokonalú výživu vlasovej pokožky a suchých, rozštiepených končekov vlasov, resp. následne po ich umytí na uľahčenie rozčesávania.

Výrobok skladujte pri teplote do +35oC a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.

TIPY A TRIKY

Produkt sa výborne kombinuje s 

Zloženie: Ricinus Communis Seed Oil (Skočec obecný)*

*certifikovaná organická zložka 

Krajina pôvodu: India

Kvalita: Lisovaný za studena, pochádzajúci z ekologického hospodárstva a opatrený známkou Eco-cert. 

100% organický produkt

Obsah: 50ml


palm_oil.png 

Zatiaľ neboli pridané žiadne recencie. Pridajte prvú!

Pridajte svoje hodnotenie!
Vaše hodnotenie:

Súvisiace produkty